Intervju gospodina Brkovića za RTS

Intervju gospodina Brkovića za RTS

Intezivna gradnja na planini Zlatibor, koja se dešava poslednjih godina je predmet mnogih polemika. Pitanje koje najviše pogađa kako stanovnike, tako i posetioce Zlatibora je da li se intezivnom gradnjom narušava prirodni ambijent planine.

Tim povodom Radio televizija Srbije snimila je reportažu, i tom prilikom je za RTS govorio i gospodin Miroslav Brković. Gospodin Brković je pozvan da govori kao primer investitora koji grade (reč je o gradnji apart–hotela „Queen of Zlatibor“) ne narušavajući prirodni ambijent okruženja.

Intervju gospodina Brkovića za Biznis.rs

Intervju gospodina Brkovića za Biznis.rs

Povodom skorašnjih promena na tržištu nekretnina, gospodin Miroslav Brković je pozvan da govori za portal Biznis.rs. Intervju, koji je tom prilikom dao gospodin Brković, prenosimo u celosti.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), građevinarstvo u Srbiji je u prvom kvartalu ove godine zabeležilo pad od 5,9 odsto, mereno u stalnim cenama, ali je zbog poskupljenja materijala vrednost izvedenih radova porasla za 10,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Realnom padu najviše je doprinelo usporavanje radova na izgradnji zgrada, gde je zabeležen minus od 7,5 odsto, dok je u ostalim građevinama taj pad iznosio 4,6 odsto.

Gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Novi Bubanj

Gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Novi Bubanj

Brković grupa i RP invest uveliko grade stambeno poslovni kompleks Novi Bubanj u Kragujevcu. Ovaj stambeno-poslovni kompleks nalazi se u jezgru starog naselja Bubanj u Kragujevcu, nedaleko od Pravnog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, novoizgrađene zgrade Palate pravde, kao i na par minuta od zgrade Opštine Kragujevac.

Sam kompleks čini 6 lamela sa ukupno:
 568 stanova;
 19 lokala;
 366 garažnih;
 240 parking mesta.

Naselje Novi Bubanj je mesto koje pruža mir i udobnost života ali je istovremeno u žiži svih gradskih dešavanja, upravo zbog pozicije na kojoj se nalazi. Ovo naselje je pogodno kako za one koji žele porodičan i miran način života, tako i za one mlađe kojima je važan društveni život.

BRKOVIĆ GRUPA DOO dobitnik priznanja “99 najuspešnijih”

BRKOVIĆ GRUPA DOO dobitnik priznanja “99 najuspešnijih”

BRKOVIĆ GRUPA DOO dobitnik je još jednog prestižnog priznanja koje dodeljuje ugledni magazin Biznis.rs. Reč je o priznanju „99 najuspešnijih“ koje se dodeljuje najuspešnijim firmama u Srbiji iz različtitih oblasti.

BRKOVIĆ GRUPA se našla među 99 najuspešnijih firmi po dobiti, u delatnosti izgradnje stambenih i nestambenih zgrada. Biznis.rs je poštujući stroge ekonomske kriterijume, BRKOVIĆ GRUPU pozicionirao na visoko 17. mesto.

Kako se navodi na sajtu Biznis.rs pri ocenjivanju 99 najuspešnijih obuhvaćeni su ključni parametri poslovanja, uzeti ili posebno izračunati na osnovu informacija iz godišnjih finansijskih izveštaja kompanija:

BRKOVIĆ GRUPA d.o.o započela gradnju u Beogradu

BRKOVIĆ GRUPA d.o.o započela gradnju u Beogradu

Nakon što je svoju graditeljsku delatnost proširila i na Zlatibor BRKOVIĆ GRUPA d.o.o je započela gradnju i u Beogradu. Reč je o gradnji stambenog objekta.

Stambeni objekat se gradi u poznatom delu Beograda, opštini Voždovac. Naselje u kom će se objekat nalaziti je Braće Jerković, nedaleko od okretnice 26.

Pozicija zgrade je vrlo povoljna, naime zgrada se podiže na blagom uzvišenju. Ovakva pozicija zgrade, zagarantovala je nezaklonjene poglede sa koje god terase ili prozora da se gleda. Sam objekat takođe nije zaklonjen drugim građevinskim objektima.

“Kristalna plaketa” za bonitetnu izvrsnost za BRKOVIĆ GRUPU

“Kristalna plaketa” za bonitetnu izvrsnost za BRKOVIĆ GRUPU

BRKOVIĆ GRUPA DOO je dobitnik prestižne “Kristalne plakete” za bonitetnu izvrsnost u 2021. godini. Ovaj sertifikat dodeljuje CompanyWall Business, kojim potvrđuje da je kompanija postigla međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i da spada tako u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji.

Šta je bonitetna izvrsnost?

Sertifikat bonitetne izvrsnosti dodeljuje CompanyWall Business na osnovu procene tima ekonomskih stručnjaka i na osnovu podataka dostupnih u Agenciji za privredne registre (APR). Sertifikat dobijaju one kompanije koje ispunjavaju stroge ekonomske i finansijske kriterijume.

NAJSAVREMENIJI APART HOTEL NA ZLATIBORU

NAJSAVREMENIJI APART HOTEL NA ZLATIBORU

Izgradnja apart hotela “Queen of Zlatibor & SPA” se bliži kraju

Izgradnja “Queen of Zlatibor & SPA”, apart hotela, nakon više od dvadeset meseci rada se bliži kraju! Otkrijte, za početak, šta je to apart hotel i kakve su njegove prednosti. Saznajte zatim i po čemu se sve to “Kraljica Zlatibora”, prvi GREEN hotel u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, izdvaja i kakve sve pogodnosti nudi.

Šta je apart hotel?

Pojam apart hotela nije još uvek toliko poznat u Srbiji. Razlog za to leži u činjenici da ova vrsta luksuznog smeštaja još uvek nije zaživela u Srbiji. Tako se može reći da je “BRKOVIĆ GRUPA” jedan od pionira izgradnje apart hotela u Srbiji.

Draga moja Jano

Draga moja Jano

Želeo sam da ti napišem ovo pismo i da ga pred svima ovde prisutnima pročitam i da ti na ovaj načun kažem koliko sam danas srećan i ponosan što sam tvoj otac, tvoj Didi, kako ti voliš često da me zoveš.

Kada sam poželeo ovo pismo da ti napišem, setio sam se, pre svega, jednog divnog oktobarskog dana 1994. godine, a kao da je to juče bilo kada si se rodila, kada je tvoje malo srce počelo da kuca i kada sam te izveo iz bolnice i odneo u naš stan koji se nalazio na petom spratu u centru grada…

Svetosavski bal: Srpski šarm očarao Beč

Svetosavski bal: Srpski šarm očarao Beč

U bečkom Parkhotelu Šenbrun održan je 22. svetosavski bal, koji će ostati upamćen po raskošnom programu i velikom broju počasnih gostiju. Za bal, čiju je tradiciju obnovio i uspešno nastavlja Srpski centar na čelu sa Miloradom Mateovićem, vladalo je veliko interesovanje i desetak dana pred održavanje sve ulaznice su bile rasprodate. Pored dobre zabave Svetosavski bal u Beču je i deo obeležavanja Svetog Save.

Tako je i ove godine bal počeo tradicionalnim paljenjem slavske sveće, što je u ime episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja, obavio njegov sekretar Filip Milunović zajedno sa organizatorom. Potom je mlada pevačica Danica Krstić izvela “Svetosavsku himnu”.

12