Intervju gospodina Brkovića za RTS

Intervju gospodina Brkovića za RTS

Intezivna gradnja na planini Zlatibor, koja se dešava poslednjih godina je predmet mnogih polemika. Pitanje koje najviše pogađa kako stanovnike, tako i posetioce Zlatibora je da li se intezivnom gradnjom narušava prirodni ambijent planine.

Tim povodom Radio televizija Srbije snimila je reportažu, i tom prilikom je za RTS govorio i gospodin Miroslav Brković. Gospodin Brković je pozvan da govori kao primer investitora koji grade (reč je o gradnji apart–hotela „Queen of Zlatibor“) ne narušavajući prirodni ambijent okruženja.

Intervju gospodina Brkovića za Biznis.rs

Intervju gospodina Brkovića za Biznis.rs

Povodom skorašnjih promena na tržištu nekretnina, gospodin Miroslav Brković je pozvan da govori za portal Biznis.rs. Intervju, koji je tom prilikom dao gospodin Brković, prenosimo u celosti.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), građevinarstvo u Srbiji je u prvom kvartalu ove godine zabeležilo pad od 5,9 odsto, mereno u stalnim cenama, ali je zbog poskupljenja materijala vrednost izvedenih radova porasla za 10,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Realnom padu najviše je doprinelo usporavanje radova na izgradnji zgrada, gde je zabeležen minus od 7,5 odsto, dok je u ostalim građevinama taj pad iznosio 4,6 odsto.

BRKOVIĆ GRUPA DOO dobitnik priznanja “99 najuspešnijih”

BRKOVIĆ GRUPA DOO dobitnik priznanja “99 najuspešnijih”

BRKOVIĆ GRUPA DOO dobitnik je još jednog prestižnog priznanja koje dodeljuje ugledni magazin Biznis.rs. Reč je o priznanju „99 najuspešnijih“ koje se dodeljuje najuspešnijim firmama u Srbiji iz različtitih oblasti.

BRKOVIĆ GRUPA se našla među 99 najuspešnijih firmi po dobiti, u delatnosti izgradnje stambenih i nestambenih zgrada. Biznis.rs je poštujući stroge ekonomske kriterijume, BRKOVIĆ GRUPU pozicionirao na visoko 17. mesto.

Kako se navodi na sajtu Biznis.rs pri ocenjivanju 99 najuspešnijih obuhvaćeni su ključni parametri poslovanja, uzeti ili posebno izračunati na osnovu informacija iz godišnjih finansijskih izveštaja kompanija:

BRKOVIĆ GRUPA d.o.o započela gradnju u Beogradu

BRKOVIĆ GRUPA d.o.o započela gradnju u Beogradu

Nakon što je svoju graditeljsku delatnost proširila i na Zlatibor BRKOVIĆ GRUPA d.o.o je započela gradnju i u Beogradu. Reč je o gradnji stambenog objekta.

Stambeni objekat se gradi u poznatom delu Beograda, opštini Voždovac. Naselje u kom će se objekat nalaziti je Braće Jerković, nedaleko od okretnice 26.

Pozicija zgrade je vrlo povoljna, naime zgrada se podiže na blagom uzvišenju. Ovakva pozicija zgrade, zagarantovala je nezaklonjene poglede sa koje god terase ili prozora da se gleda. Sam objekat takođe nije zaklonjen drugim građevinskim objektima.