Posle više bezuspešnih pokušaja da nađe posao u svojoj struci a razmišljajući kako da dođe do bilo kakvog posla Miroslav Brković se odlučuje da započine svoj poslovni život na jedan potpuno neobičan način. Nemajući svog novca, a istovremeno ni od bilo koga drugog da ga pozajmi, odlučuje da pozajmi novac od nepoznatog lica davanjem oglasa u lokalnim novinama Svetlost u Kragujevcu. Odlazi u oglasno odeljenje i predaje oglas sledeće sadržine: „Tražim pozajmicu od 7.000 maraka. Vraćam za 6 meseci sa kamatom“. Za taj korak niko nije znao osim njegove supruge Dragane.

Oglas izlazi u četvrtak a tek za 5 dana javlja se na oglas čovek iz Kragujevca. I posle tog čoveka se više niko nije ni javio. Miroslav odlazi u stan kod tog čoveka koga inače prvi put vidi u životu i posle razgovora sa njim dobija od njega 7.000 maraka bez ikakve garancije. Njegovo ime je Vitomir Milosavljević, aktivno vojno lice, major. Sa tim novcem Miroslav otvara svoju prvu radnju 28. aprila 1990. godine u naselju Beloševac u Kragujevcu. Nakon mukotrpnog i teškog celodnevnog rada sa prodavnicom posle 6 meseci vraća pozajmljeni novac sa kamatom i nastavlja dalje sa radom vrlo uspešno.

Ubrzo otvara u gradu Kragujevcu i drugu i treću radnju pa i samoposlugu u naselju Aerodrom. A 1994. godine počinje sa uvozom robe široke potrošnje i prodajom na veliko, uglavnom hemije za kućnu upotrebu. Te godine 10. oktobra se rađa i druga ćerka Jana. Posle godinu dana 1995. godine otvara u Kragujevcu i u Šumadiji prvu proizvodnju deterdzenta za mašinsko pranje veša zvanog „Avax“. Posle par meseci rada proizvodnja i prodaja deterdženta „Avax“ dostiže mesečne razmere od 300 tona. Ali zbog nabavke sirovina svih 14 komponenti za proizvodnju deterdženta Miroslav usled nametnutih sankcija Srbiji i ograničenja uvoza, proizvodnju uspeva da održi samo do kraja 1997. godine. Početkom 1998. godine nalazi se na opredeljenju šta dalje. Odlučuje da ponovo uđe u jedan posao u kome nema nikakvog iskustva i koji nikada pre nije nigde radio.

Nekretnine

Početkom 1998. godine, tačnije 20. februara, otvara Agenciju za posredovanje u prometu nekretnina „Brković“ u Kragujevcu u ul. Svetozara Markovica br. 27. Ubrzo Miroslav sa Agencijom „Brković“ zbog svog u odnosu na svoju konkurenciju posebnog i neobičnog načina rada i pristupu klijentima, a ujedno i zbog svog ličnog ogromnog angažovanja, dolazi za par meseci rada u sam vrh po prodaji nekretnina u Kragujevcu bez obzira na to sto njegova kokurencija radi nekoliko godina unazad pre njega.

U posredovanju sa nekretninama Miroslav Brković postiže izvanredne rezultate što ga navodi dalje na ideju da on i započne i gradnju stanova za tržiste. Tako da već avgusta 2001. godine počinje da gradi i svoju prvu stambenu zgradu u Kragujevcu. Od tada pa sve do današnjih dana, do kraja 2017. godine Miroslav Brković uspeva da izgradi 25 stambeno poslovnih zgrada u Kragujevcu i da ukupno od početka svog rada sa nekretninama proda preko 3.000 stambenih jedinica, što ga po tome i po ozbiljnosti poslovanja i kvalitetu pruženih usluga svrstava u sam vrh u gradu Kragujevcu, regionu Šumadije pa i šire na nivou cele Srbije. U prilog tome govori i podatak da je prethodne 2017. godine firma „Brković nekretnine“ doo iz Kragujevca, čiji je vlasnik Miroslav Brković, dobila dva značajna i prestižna priznanja: Prvo je od Centra za istraživanje i mišljenje klijenata, prestižna nagrada „Firma od poverenja za 2017. godinu“, a drugo priznanje je od Companije Wall Ltd. iz Londona za 2017. godinu: Sertifikat sa bonitetnom ocenom „A+“ po kome firma „Brković nekretnine“ doo spada u sam vrh bonitetne izvrsnosti u Srbiji.